Vandaag besteld?
Dinsdag in huis.
Winkelwagen
  • Item(s) 0
  • Prijs: € 0,00

U bent hier: Home  >  Top 10 problemen

Top 10 problemen in de tuin

1. Mos in het gazon

Mos in het gazon heeft altijd een oorzaak. Vaak komt er te weinig zon en blijft het daardoor lang vochtig. Ook kan de zuurtegraad van de grond te laag zijn. Ook door tekort maaien in het najaar krijgt mos meer kans. Oplossingen: Als de zuurtegraad (pH) te laag is kan een voorjaarsbemesting met Kalk (Kalkkorrel met Mgo) een oorzaak wegnemen. Het aanwezige mos is dan nog niet weg. Daarvoor is een behandeling nodig met een mosmiddel van Luxan of Bayer. Beide zijn op basis van ferrosulfaat en verbranden na toediening het mos. Dat dode mos kunt vervolgens verwijderen. Als er grote kale plaatsen ontstaan kun u deze met graszaad of een Repair Herstel gazonzaad weer inzaaien.

2. Onkruid in het gazon

Vanaf april tot september kunt u onkruid in het gazon bestrijden met Primstar.

3. Heermoes: probleemonkruid

Heermoes is een onkruid dat ongevoelig voor glyfosaat bevattende middelen zoals Roundup, Glyfos, Onkruidkiller en Clear-Up. Heermoes (equisetum arvense) heeft als bijnaam kattenstaart. Alleen het krachtig middel Genoxone ZX rekent af met heermoes. Genoxone ZX bevat de werkzame stoffen 2.4-D en triclopyr. (Garlon 4E). Genoxone is te verkrijgen in 100ml en 250 ml. verpakking.

4. Onkruid en grassen op onbeteelde terrein

Onkruid en grassen in en om u tuin kunt u bestrijden met Roundup Evolution of met andere glyfosaat bevattende middelen als Onkruidkiller en Clear-Up. Deze middelen bestrijden vrijwel alle onkruiden (behalve heermoes en brandnetel) en nemen ook alle grassen mee. Het werkt tot in de wortel. Laatste jaar zijn daar de natuurlijke middelen Flitser concentraat en Ultima bijgekomen. Deze zijn ook toegestaan op verhardingen. Naast chemische behandeling kunt u de onkruiden ook afbranden of schoffelen.

5. Taksterfte in Conifeer

Taksterfte in met name snelgroeiende Conifeer neemt de laatste jaren sterk toe. De schimmels Fusarium latiricium (gibberella baccata),Pestalotioopsin funerea en Kabatina juniperi en Kabatine thujae zijn daarvan de oorzaak. Vochtige omstandigheden en snoeiwonden bevorderen de schimmelgroei. Daarom na het snoeien de aangetaste delen afvoeren. De snoeiwondjes kunt u het best behandelen met een chemisch middel als Ortiva Garden of Rosacur om de wondjes af te dekken. Bij aankoop van plantmateriaal vragen naar resistent materiaal!

6. Groene aanslag op stenen, tegels, hout enz.

Dimanin Groen of Dimanin Ultra

7. Buxusmot en vlinder 

In 2014 zijn de eerste schade beelden van de Buxusmot te voorschijn gekomen.  In 2015 zijn grote gebieden in Nederland getroffen door de Buxusmot. Indien u er tijdig bij bent kunt u de mot prima bestrijden met Pyrethrym vloeibaar of Karate Garden!  Zie ook onze nieuwsberichten rondom de Buxusmot.

8. Zwembad onderhoud

I

HTH line

9. Gazon inzaaien

Graszaad

10. Muizen in en rondom het huis

Muizen en ratten veroorzaken veel schade en kunnen ook ziekten overbrengen. U kunt ze met klemmen of lokaas verdelgen. Vaak verdient een smakelijk lokaas de voorkeur dan de muizen graag opnemen. Kies dan voor Nora Pasta een lokaas dat goed geaccepteerd wordt en een dodelijke werking heeft op muizen en ratten. Lees voor gebruik altijd eerst de wettelijke gebruiksaanwijzing. U kunt Nora Pasta onbeperkt bestellen zonder dat u daar een licentie of ongediertepas voor nodig heeft!  Nora Pasta is even sterk en effectief dan de professionele middelen die gebruikt worden door de ongedierte gespecialisten.  

Gecertificeerde dealer

  • Vandaag besteld?
    Dinsdag in huis.
  • Gecertificeerde dealer
  • Groot aanbod
  • Vanaf 25,00 euro gratis verzending.